[Inspiratie] Snapchat biedt digitale marketing-mogelijkheden met extra augmented reality lensen

Anno 2020 zijn 170 miljoen Snapchatters zijn gemiddeld bijna 30 keer per dag bezig met AR. Lenses, het nieuwe AR-product van Snap, worden ontwikkeld door Snap’s eigen ontwerpteam en de wereldwijde creatieve community. Succesvolle Lenses die door externe ontwerpers vanuit de community worden ontwikkeld, krijgen soms miljarden views op Snapchat. 

Lens Studio is gratis 

Lens Studio is een gratis desktoptoepassing waarmee ontwikkelaars en vormgevers AR-Lenses kunnen maken en op Snapchat kunnen verspreiden. Snap kondigt nieuwe geavanceerde functies voor Lens Studio aan, waarmee ontwikkelaars de grenzen van AR-creatie kunnen verleggen.  De studio beschikt nu over SnapML waarmee elke ontwikkelaar – of online marketing bureau zoals AtMost – zijn eigen machine learning-modellen kan gebruiken om Lenses kracht bij te zetten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van zelf getrainde neural networks. Snap werkt samen met Wannaby, Prisma, CV2020 en verschillende Official Lens Creators aan de eerste SnapML-creaties.

Vernieuwde Landmarks en gebaren

Daarnaast biedt Lens Studio nu Face Landmarks en Face Expressions voor verbeterde gezichtstracering, nieuwe templates voor Hand Gestures en een vernieuwde gebruikersinterface om de navigatie binnen de tool te vereenvoudigen.
Lens Studio introduceert ook een template voor het traceren van voeten, mogelijk gemaakt door een ML-model van Wannaby, waarmee ontwikkelaars eenvoudig Lenses kunnen maken die reageren op voetbewegingen.

Lokale lensen geven veel frisse online marketing kansen

Snap heeft ook een preview gegeven van Local Lenses, waarmee het mogelijk is om je buurt om te toveren met behulp van AR. Binnenkort kunnen Snapchatters en hun vrienden samen gebouwen in de buurt met kleurrijke verf decoreren en zo een nieuwe AR-dimensie creëren.