Video-interview met de oprichter van online marketing bureau AtMost

300+ kostenlose Interview und Job Interview-Bilder - Pixabay

Eind deze zomer presenteerde Patrick Petersen alweer de zevende druk van zijn Handboek Online Marketing. Naast auteur is hij bekend als ervaren internationaal spreker, trainer en docent, online marketeer, consultant en digitaal strateeg. Een interview door Mediaweb. 

Daarnaast is hij oprichter van nieuws.marketing en trouwe bijdrager aan de expert roundups op Mediaweb. Ook blogt hij zich helemaal wild voor Dutch CowboysMarketingfactsnieuws.socialThe Next Webonlinemarketeer.tv en dus ook voor Mediaweb. Zelf ken ik hem sinds begin jaren negentig uit de online marketing

Kun je wel wat hulp bij je online marketing gebruiken? Wil je meer bezoekers, leads, klanten en omzet dankzij slimme online marketing technieken? Hieronder geven wij je 15 praktische online marketing tips die je..

wereld, waarin we inmiddels allebei al een tijdje meedraaien.

 

Ik heb hem al een aantal keren zien spreken. Patrick Petersen is een ongelooflijk productieve contentmaker en schrijver. Mocht het nog niet duidelijk zijn, Patrick is een drukbezet man en werkt overal graag aan mee.

Ik vroeg me af, wie is Patrick Petersen en kom je met al die activiteiten eigenlijk nog wel aan slapen toe?

“Ik ben geboren ergens rondom het overlijden van Jimi Hendrix en na het verdwijnen van The Doors. Na de uitvinding van het world wide web en de eerste browser rond 1990 geloofde ik al snel in de potentie van het internet. Als kind heb ik veel geprogrammeerd, zelfs meegedaan met programmeerwedstrijden. Achteraf gezien was dat een leuk voorspel voor het latere web.

Daarnaast ben ik ook een tijdje hacker geweest. Dat mag ik nu trouwens gerust met je delen, want het is inmiddels verjaard.

Ik ben dus al lang actief vanuit het digitale domein en groeide op in het IT-bedrijf van mijn vader. Al heel snel was ik bezig met MS-DOS, het maken van connecties met BBS’en: bulletin board systems. Zeg maar het pre-internet tijdperk, toen je nog inbelde met een traag 14K4-modem en alles text-based was.

Ik raad trouwens iedereen die lange en drukke werkdagen heeft aan om vooral te gaan sporten en te blijven bewegen. Zeker nu, want voordat je het weet zit je in coronatijd urenlang achter je laptop en in je eigen bubbel. Daar moet je uit zien te komen. En dat lukt alleen maar door je laptop af te sluiten en je lichaam, je geest even een heel andere functie te geven. Door te gaan sporten, mensen te spreken en dat soort dingen. Het klinkt allemaal heel flauw, maar het is toch heel belangrijk.”

“Ik vind ook dat jij met Mediaweb de community stuurt. Je biedt een platform om meerdere mensen met verschillende meningen en inzichten aan het woord te laten. Dat vind ik ontzettend belangrijk. Daarmee maak ik meteen een mooi bruggetje naar het boek, dat net zo’n platform voor experts is.

Het Handboek Online Marketing is  egotrip’.  Denken dat je alles weet en de lezer alles moet vertellen vanuit de ‘ik’. Het boek is echt een platform met veel inzichten. En dat is erg belangrijk, omdat het marketingvak voortschrijdend is.”

Je bent ook een enorme content producer. Waar haal jij je energie, ideeën en je inspiratie vandaan? 

“Eigenlijk zoals heel veel anderen: veel uit het buitenland en vooral de Verenigde Staten. Brian Solis vind ik daar een echte pionier. Ook ben ik fan van Adam Curry, die toevallig net een groot nieuw podcastplatform heeft gelanceerd. Niet veel mensen weten trouwens dat Adam Curry aan de basis staat van de podcast

Online marketing podcast door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Alles over marketing, ondernemerschap, neuromarketing, mindset, persoonlijke groei en meer!

. Hij is een echte innovator. Als ik erop terugkijk, is hij ontzettend belangrijk geweest voor de hele scene.”

“Verder omring ik me graag met mensen die het niet met me eens zijn. Daar heb je het meeste aan. Mensen die blind retweeten, daar leer je niets van. Continu andere inzichten en discussies, die brengen je verder. Anders kom je in een bubbel, waarin je straks denkt dat je het echt allemaal weet. Dat is ontzettend naïef. Ik spreek veel en heb veel gesproken. Dat is echt een goede reflectie. Als je lesgeeft en spreekt, leer je zelf het meest.”

Dat geloof ik inderdaad direct. In de expert roundups van Mediaweb zie je ook vaak verschillende meningen. Het komt regelmatig voor dat de experts het niet met elkaar eens zijn. Dat vind ik juist leuk. Je roept er een beetje controverse mee op, wat het alleen maar interessanter maakt. 

“Precies, je leert alleen maar van mensen die het niet met je eens zijn en je zo een 360-graden point of view geven. Ik heb zelfs boeken op de markt gebracht waarvoor ik door mijn eigen uitgever en in reviews ben uitgelachen. Ik steek gewoon graag mijn nek uit en lok discussies uit om in het vakgebied verder te komen.”